Op 2 mei was er wederom het jaarlijkse etentje van de recreantengroep op het Arcuscollege te Sittard. Waren er de laatste keer in mei 2016 24 deelnemers; nu was het aantal gestegen tot 29 personen.
Nadat bij aankomst iedereen zijn plaats gevonden had schoot het geluidsniveau aan de 2 grote tafels al direct een aantal decibellen omhoog, immers bij een groot deel van de vrouwelijke aanhang moest er heel wat worden bijgepraat. De mannen zien elkaar wekelijks maar deden hier niet voor onder. Er heerste een vriendelijke gezellige sfeer, iedereen links of rechts had wel wat meer (of minder) te vertellen.
Vandaag stond er een 5 gangendiner op het programma met vooraf een aperatief van Prosecco met créme de Cassis en Cointreau. Vervolgens een amuse van rosbief, worteltjes en peterselie.
Het voorgerecht was: gebakken scheermessen met krokante chorizo Iberico, Kalamata olijven, platte peterselie en knoflook, witte asperges, zeekraal en Pomodoro tomaten.
Bijgerecht: Bruchette pomodoro met basilicum.
Soep: Soep van waterkers met rauwe Coburgerham en stokbrood met boter.
Hoofdgerecht: Konijnenbout in kriekenbier rode portsaus, aardappelmousseline, koolrabi met bechamelsaus en dragon, gestoofde koolraap met radijs en peterselie en gebakken Shi-itake.
Nagerecht: Vanilleroomijs met compote van rabarber, Crumble, vanillesaus, gel van rabarber, schuim van yoghurt en atsina cress (eetbare plant met een zoete anijssmaak).
Ter afsluiting was er nog een kopje koffie.
Na circa twee en een half uur, de tijd vloog om, was het alweer tijd om huiswaarts te keren. Veel tijd om na te praten was er niet meer !
Op naar het volgende etentje in 2018.
Voor een impressie van de sfeer tijdens het etentje, zie de bijgevoegde foto’s.
w.g. een “mee-eter”