Beste leden,
De afrekening van de kledingcontainer is afgelopen week binnengekomen bij TTC Kluis. Deze actie leverde TTC Kluis in 2015 het bedrag op van maar liefst € 348,= !
Iedereen hartelijk bedankt voor het inleveren van (oude) kleding.
Bestuur TTC Kluis
PS: De spelregels staan hieronder nog eens vermeldt:
———————————————————————————————
Kledingcontainer; steun de gehandicaptensport en onze clubkas.
KICI is de grootste onafhankelijke, charitatieve kledinginzamelaar van de Benelux die zich op professionele wijze sinds 1975 inzet voor het hergebruik van textiel en schoeisel.
Dat gebeurt door textiel en schoeisel in Nederland te (laten) sorteren; dat wat goed draagbaar is, wordt buiten Europa weer in omloop gebracht of geschonken aan kringloopwinkels en voedselbanken. Dat wat hergebruikt kan worden krijgt een tweede leven als poetslap, of pakdeken.
Textiel dat echt niet meer te gebruiken is wordt vervezeld en gerecycled. Hier worden weer nieuwe producten van gemaakt zoals jeans of nooddekens, of het wordt verwerkt tot bijvoorbeeld isolatiemateriaal voor huizen.
Hoe meer kleding er ingezameld wordt, hoe hoger de opbrengst is voor TTC Kluis. Per kilo krijgen wij € 0,15. Gooi je ‘oude’ bruikbare schoenen en kleding dus in de KICI Kledingcontainer die voor het hek op de parkeerplaats staat. Opgeruimd staat netjes en je steunt ook nog eens 2 goede doelen. Wat wil je nog meer?
Wat mag er in de container?
WEL:
-Onder- en bovenkleding: T-shirts, truien, hemden, broeken, rokken, jurken, sokken, kousen etc.
-Schoenen, laarzen, gympen en sandalen (Bind deze per paar aan elkaar)
-Handdoeken, theedoeken en washandjes
-Dekbedhoezen, lakens en dekens
-Gordijnen en vitrage
-Jassen, jacks en riemen
-Dassen, hoeden en petten
-Knuffels
NIET:
-Vloerbedekking en tapijt
-Matrassen, dekbedden en kussens
-Verontreinigde kleding en textiel
-Natte kleding
-Textiele landbouw producten
-Kleding niet afkomstig van huishoudens
-Knipselresten en vulmateriaal
Voor alles geldt:
-Schoon en niet verontreinigd
-Schoeisel per paar gebonden
-Aanbieden in gesloten zak
-Vuilniszakken niet helemaal vullen, want anders passen deze niet door de opening van de container.
Zoals alle bedrijven moet ook Stichting KICI kledinginzameling betalen voor het weggooien van afval. Denk daarom met ons mee en wees kritisch voordat u textiel in een container deponeert. Textiel dat erg vies, nat of kapot is moet weggooid worden. Dat kost veel geld: KICI betaalt ongeveer 113.000 euro per jaar aan bedrijfsafval. Met dit geld steunen zij liever een mooi goed doel als Fonds Gehandicaptensport!